Познати најдобрите вина и ракии од натпреварот во Демир Капија

0

Познати се најдобрите вина и ракии од натпреварот кој го организираше општина Демир Капија, во чест на верскиот празник „Свети Трифун”, кој се смета за заштитник на лозарите и винарите.

– Стручната комисија енолози, за најдобро вино произведено во домашни услови, го оцени тоа на Бранко Павловски. Второто место му припадна на Димитар Симитчиев, а третото на Дејан Ристов, информираа попладнево од демиркаписката локална самоуправа.

За најдобра беше оценета ракијата на Димитар Симитчиев. На втората позиција се најде ракијата на Лазар Јанакиев, а на третата, ракијата на Кристина Николовска.

Наградите ќе бидат доделени на празникот, в понеделник на 14 февруари. Натпреварот е во рамките на манифестацијата „Недела на традицијата- Свети Трифун 2022“.