Во недела бесплатна прошетка во Скопје и Битола по повод Меѓународниот ден на туристичките водичи

 По повод 21 февруари – Меѓународниот ден на туристичките водичи, Македонската асоцијација на туристички водичи в недела ќе организира бесплатни прошетки во Скопје и во Битола.

Во Скопје, почетната точка е кај Спомен куќата на Мајка Тереза ​​на патот „Македонија“ до Скопскиот замок.

„Термините на турата во Скопје ќе започнат од 12, 13 и 14, додека во Битола од 12. Ги поздравуваме сите заинтересирани граѓани кои сакаат да бидат дел од оваа тура и да учествуваат на овој настан“, соопштија од Здружението на македонски туристи. лидери.