Гинисовата книга на рекорди: Зои е кучето со најдолг јазик

0

СВЕТОТ доби нов рекордер. Зои од САД е кучето со најдолг јазик. Оваа мешавина од лабрадор и германски ретривер влезе во Гинисовата книга на рекорди благодарение на јазикот долг дури 12,7 сантиметри.

Зои го собори рекордот поставен пред три месеци од кучето Бизби, чиј јазик е долг 9,49 сантиметри.