МИРОТИЌ СЕ ДОГОВОРИ СО БАРСЕЛОНА! Никола добива 20 милиони евра во следните пет години

Проблемот кој се влечеше со месеци – конечно решен

Никола Миротиќ се договорил со Барселона за исплата на парите што му се должат по раскинувањето на соработката, што се случи еднострано од шпанскиот гигант.

Барселона е должна да му плати на Миротиќ долг од 20 милиони евра! А според анексот на договорот тоа ќе го прави во наредните пет години.

Никола минатата сезона ја напушти екипата на Барселона, иако имаше важечки договор со Каталонците до 2025 година и затоа ги побара парите кои му припаѓаат, по раскинувањето на соработката.