Општина Аеродром итно барање за безбедност на патиштата по сообраќајката на улицата Васко Карангелевски

0

По реакциите на Аеродромци, здруженија на пензионери, вработени и родители на деца кои учат во Ш.Ф.К „Љубен Лапе“, општина Аеродром апелира до Министерството за внатрешни работи, Град Скопје и градската администрација да ги преземат соодветните мерки за преиспитување на сообраќајното решение за улица Васко Карангелевски.

Тие бараат општината да постави соодветна сигнализација со која се гарантира безбедноста на пешаците и другите учесници во сообраќајот.

„Безбедноста на граѓаните е најважна, затоа уште еднаш апелираме и бараме Министерството за внатрешни работи, Град Скопје и градската администрација да преземат соодветни мерки за преиспитување на сообраќајното решение за улицата „Васко Карангелевски“.

Реализацијата на проектот за патот „Васко Карангелевски“ е целосна надлежност на градот Скопје и Аеродромската општина нема надлежност во однос на сообраќајниот проект и сообраќајната сигнализација. Во таа насока, општина Аеродром денеска уште еднаш со писмено барање ќе побара надлежните институции да ги преземат потребните активности за решавање на овој проблем“, велат од општина Аеродром.

Ова доаѓа по денешната сообраќајна несреќа каде автомобил се преврте на покривот, веднаш на новата раскрсница, во близина на основното училиште.