Спиев со над 50 мажи и никој не ме задоволи: Сама за 5 секунди постигнувам оргазам! Во што е проблемот? (фото)

Јас сум жена која била интимна со многу мажи па и жени, а ниту еден од нив не успеал да ме доведе до оргазам. Едноставно не можам да доживеам оргазам за време на сексот, но можам кога сум задоволна, и тоа за 5 секунди.

Не можам да кажам дали тие 50 луѓе се бескорисни за секс или јас сум само одлична за мастурбирање, напиша анонимна жена на Твитер профилот @Fesshole каде многумина ги споделуваат своите најдлабоки тајни бидејќи можат да останат анонимни.

Коментарите на нејзината објава беа различни, од утешен тип: „Не грижи се девојче, еден ден ќе дојде вистинскиот“, до многу искрени: „Мислам дека итно треба да поработиш на своите комуникациски вештини. Тајната е во добрата комуникација. „Кажете му на вашиот партнер што сакате, користете играчки, па тој ќе има шанса да се подобри во тоа“, пишува The Star.

Комуникацијата е многу важна за добар секс

Се разбира, може да биде тешко да се зборува за нешто толку лично и ранливо како сексот, но добрата комуникација е основата на задоволувачки сексуален живот. Верувајте, има многу погрешни толкувања, бидејќи луѓето имаат тенденција да извлекуваат погрешни заклучоци од зборовите и постапките на нивните партнери, а тоа со текот на времето само се влошува ако нешто не се преземе, советува д-р с. Маријана Брендон, клинички психолог и лиценциран секс терапевт. Разговарајте со него за тоа што ви се допаѓа во вашиот сексуален живот и задолжително прашајте го што сака и што сака. Редовно зборувајте за интимноста бидејќи потребите и желбите на луѓето се менуваат со текот на времето.

– Можно е да треба да повторите некои работи во текот на разговорот, бидејќи некои луѓе треба неколку пати да слушнат одредени информации за навистина да ги разберат и прифатат – додаде д-р Брендон.

– Бидете емоционално и физички отворени. Ова често бара свесно дејствување, бидејќи животните стресни фактори предизвикуваат стегање на телото и затворање на срцето. Добар секс не може да се случи ако сме затворени и не си дозволиме да бидеме ранливи. Повеќето луѓе доживуваат незаборавно водење љубов само кога ќе си дозволат некако да станат ранливи и да бидат тоа што се – вели терапевтот.