Трите најискрени хороскопски знаци на кои секогаш можеме да се потпреме

0

Искреноста е човечка особина која другите ја ценат најмногу. Чесниот човек покажува почит кон себе и кон другите, а оваа особина носи многу други со себе. Така, на пример, чесните луѓе се истовремено искрени, добронамерни, праведни и сочувствителни.

Дури и во европската филозофија оваа доблест се издвојува како една од четирите најважни што мора да ги поседува добриот човек. Храброста, мудроста, самоконтролата и праведноста (односно чесноста) се доблести кои биле препознаени уште во времето на Платон.

Астрологијата ни кажува многу за нас самите, а во продолжение прочитајте кои знаци ѕвездите ги определиле за најискрени.

1. ДЕВИЦА

Девиците се олицетворение на искреноста. Тие се цврсти, сигурни и педантни, како кон себе, така и кон другите луѓе. Нивните умови се ориентирани кон деталите и никогаш нема да пропуштат можност да направат нешто добро. Ако една девица вети нешто – можете да бидете сигурни дека таа ќе го исполни тоа ветување.

Токму овие квалитети се ценати од луѓето кај Девица. Ако и’ покажете на девицата дека не сте искрени и дека на некој начин би можеле да ја изневерите или измамите, таа ќе ги препознае вашите маани и намери како детектор и ќе ве прекрсти засекогаш.

2.БИК

Земјиниот знак е и олицетворение на вредни човечки квалитети и зазема високо место на листата на најискрени хороскопски знаци. Биковите се камен-темелник на врските и пријателствата. Тие се стабилни, цврсти и секогаш го зборуваат само она што го мислат.

Не кажуваат многу, но кога ќе кажат нешто – тоа е вистинската работа во повеќето случаи. Тие веруваат во добрината на другите луѓе и веруваат дека секој од нас би можел да ја направи вистинската работа во сите животни ситуации – само да сакаме. За нив не е проблем да признаат грешка, но проблем им е да простат.

3.ВОДОЛИЈА

Водолиите се искрени во однос на нивната објективност. Иако секогаш ја прават вистинската работа, главно се работи за факт, а не за морал. Тие се како научната верзија на веродостојноста. Секогаш можете да се потпрете на нивната помош, но не и на удобноста. На пример, ако им се јавите откако некој ви го скршил срцето, веднаш ќе дојде, ќе ви донесе марамчиња, слатки и сè што ви треба, но нема да можат да ви помогнат на емотивен план.

Без разлика, тие секогаш ја кажуваат вистината, никогаш нема да ве измамат, ќе ги чуваат сите ваши тајни и ќе ви бидат најдобри пријатели – но на свој начин.