Три работи што никогаш не треба да му ги кажете на маж

0

Во врската треба да имате на ум дека понекогаш секој збор е важен, а и најневнимателната реченица може да ги расипе односите. Експертите ги советуваат жените никогаш да не кажуваат одредени реченици на своите партнери.

Дејствата се најважни во врската, но добро е познато дека и зборовите можат да повредат, повредат и на крајот да уништат сè. И затоа експертите за врски ги советуваат жените да не ги кажуваат следните реченици на своите партнери.

Ти си момче на мама

Тешко е да се запознаете со маж кој гледа на мајка си за сè, но ако веќе сте го направиле тој избор, застанете на негова страна. Кажувајќи му го очигледното, нема да го натерате да се промени и ризикувате да ја изгубите блискоста.

Погледнете колку е жешка оваа девојка

Наизглед безопасна, оваа реченица уништи многу врски, бидејќи ниту еден одговор што ќе ви даде партнерот нема да ве задоволи. Ако каже дека дотичниот не е нешто, а притоа го потсетува на вас, ќе се чувствувате изневерено. Не му оди дури и да се сложи со тебе затоа што може да предизвика љубомора, па преиспитување на неговиот вкус и завршен удар во стилот „Па што правиш со мене кога не сум твој тип? “

Биди маж

Најопасната реченица што некогаш можеш да ја кажеш. Сигурно е дека сте во искушение, особено ако се повторуваат ситуации во кои делува збунето и неподготвено. Обидете се да го охрабрите, мотивирате, поддржите бидејќи апелот „Биди маж“ ќе ја уништи не само врската, туку и мажот во неа.