Оливер Ивановиќ беше убиен на 16 јануари 2018 година со шест истрели во грбот пред седиштето на партијата

Пред седиштето на граѓанската иницијатива на СДП во Косовска Митровица, на местото каде што беше убиен нивниот лидер Оливер Ивановиќ пред 1.000 дена, членови на неговото семејство, пријатели и обожаватели запалија 1.000 свеќи вечерва.

Пријател на Оливер Ивановиќ, Дејан Недеjковиќ, рече дека иако немало илјада луѓе, биле запалени илјада свеќи, што покажало дека тие се со семејството на Оливер.

  • Оливер ќе живее се додека живееме овде, ќе се сеќаваме на неговата работа бидејќи благодарение на него ние сме тука вечерва и ние на северот на Косово останавме да живееме во нашите домови – рече Недеjковиќ и истакна дека „Оливер не бил таму кога се случија немирите во Митровица или Митровица не би била на овие простори “.

Лидерот на ГИ СДП, Оливер Ивановиќ беше убиен на 16 јануари со шест истрели во грбот пред седиштето на партијата.