Во Словенија во пoследните 24 часа се регистрирани 1.292 нови случаи на коронавирус, а 55 лица починале.

Според новите владини податоци, од последниот пресек тестирани се 5.868 лица.

Бројот на новоинфицирани е нешто помал од пред една недела, процентот на позитивни во споредба со испитаните е 22 проценти, пренесува СТА