Полициски службеници од Ниш, во соработка со јавното обвинителство во Ниш, ќе поднесат кривична пријава против 15-годишник од Алексинац под сомнение за сторено кривично дело тешка кражба.

Се сомнева дека, на 10 јануари годинава, тој влегол во црква во Алексинац и, искористувајќи го отсуството на црковен персонал, скршил катанец на дрвена кутија за да собере доброволен придонес и украл пари од неа.