Министерот за здравство ги потврди шпекулациите дека на Клиниката за дигестивна хирургија 17 медицински сестри биле заразени нсо корона вирусот. Поголем дел од сестрите се без симптоми односно се со асимптоматска манифестација на болеста.

Клиниката не е затворана, и понатаму работи нормално, изјави Филипче. Никој од докторите на Клиниката за дигестивна хирургија не е заразен од корона вирусот.


Напишете коментар