20 МИСТЕРИОЗНИ ЛУЃЕ ВО ЦРНО СЕ ПОЈАВИЈА НА ПОГРЕБОТ ​​НА ЕСКОБАР: Носеа чадори отпорни на куршуми – чуваа само еден човек!

0

Филмска сцена на погребот на Ранко Радошевиќ наречен Ескобар.

Вчера беше погребан Ранко Радошевиќ (54), познат како Ранко Ескобар, а во вечното почивалиште го испратиле околу 500 луѓе, но посебно внимание привлекле мистериозните гости. 

Околу 20 лица со црни маски, качулки, очила, од кои некои носеа и чадори отпорни на куршуми, застанаа во формација во вид на чувари, за да го покријат мистериозниот човек кој дојде да му изрази сочувство на семејството и да испрати Радошевиќ на вечниот одмор.

Покрај овој гостин кој одлично си го заштити идентитетот и најверојатно животот, на погребот имаше и други познати лица.

На погребот присуствуваа и поранешниот кошаркар Миладин Ковачевиќ, градоначалникот на Никшиќ Марко Ковачевиќ и адвокатот Александар Зариќ.

  • Имаше луѓе чии животи веројатно се сомневаа дека се во опасност, а полицајци во цивилна облека беа и околу гробиштата и го обезбедуваа местото, иако многумина сигурно си донесоа сопствено обезбедување – велат тие .

Говор одржа и градоначалникот на Никшиќ како братучед на Радошевиќ. „Ранко беше голем човек и помина низ многу во своите 50 години, а цело тоа време животот го тестираше.

  • Живееше според онаа народната дека можел да стигне и да побегне и на страшно место да постои, но за жал се случи и „двајца лоши луѓе го убиле Милош“ – низ солзи раскажа Ковачевиќ.