Month: м.г

Словаците како европски Кинези: Во еден ден 40 илјади војници, лекари и полицајци на пет илјади локации тестираа еден милион граѓани!

Повеќе од милион Словаци беа тестирани за коронавирус во саботата, како дел од огромната логистичка операција за тестирање на поголемиот .... 

На три дена пред изборите: Американците се вооружуваат до заби! Оружјето се продава како алфа. За што се подготвува Америка!?

Американците купија 15,1 милиони оружја за време на пандемијата – од март до септември годинава, пишува “Њујорк тајмс“, повикувајќи се ....