Вие имате прво да ја знаете вистината

Овие се двете најважни особини кои жените ги бараат кај донорите на сперма, времињата се менуваат

Желбата за високи, темни и згодни мажи не е случај кога станува збор за донатор на сперма. Истражувањето откри што е најважно за жените.

Висок, темен и згоден е тоа што жените некогаш го барале кај брачниот партнер. Сонуваат како девојчиња за темнокос принц кој ќе ги освои нивните срца. Познато е дека високите мажи го освоија генетскиот џек пот бидејќи студиите покажаа дека заработуваат повеќе пари, посреќни се, поздрави и имаат поголеми шанси да ги одржат своите когнитивни способности со возраста, особено во споредба со пониските мажи.

Но, истражувањата покажаа дека претпочитањето за високи, темни и згодни мажи не е случај кога станува збор за донатори на сперма.

Првите две карактеристики кои жените ги бараат од своите донатори се возраста и доброто образование.

Студијата: Што сакаат жените од својот донатор на сперма, објавена во списанието Економија и хумана биологија, откри дека жените повеќе ги интересирале младите и образовани донатори при изборот на донатор на сперма.

Откривме дека помладите мажи кои имаат повисоко формално образование, во споредба со оние без академски квалификации, се многу попосакувани донатори на сперма, се вели во извештајот.

Истражувачите од Универзитетот во Австралија анализираа како 1.546 жени донеле одлуки за избор на донатор на сперма, во периодот од 2006 до 2015 година, во приватна институција за потпомогнато репродуктивно здравје.

И тие утврдија дека најважно за жените е возраста на мажот и неговиот степен на образование, а не добар изглед, висина или убавина.

Студијата, исто така, забележува дека жените традиционално ги привлекуваат постари потенцијални партнери отколку помлади, но во истражувањето е јасно потенцирана склоноста на модерните жени за нивните донатори на сперма да бидат млади мажи, а тоа може да ја одразува нивната еволутивна склоност да се парат со мажи кои имаат способност и волја ги да обезбедат потребните средства за живот.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!