Вие имате прво да ја знаете вистината

Доктор Несторовиќ со порака: Го преживеавме и најлошото, но сега едно нешто е многу важно

Покрај стравот, како најголем непријател за вознемирените луѓе, следниот голем проблем беше адаптирањето на новата ситуација предизвикана од пандемијата со корона вирусот, во секојдневниот живот.

Секој има причина зошто сака да живее и треба да ја најде таа причина, а не да најде причина зошто ќе умре.

Промените во општествениот живот, начинот на контакт со драги луѓе, неможноста да се оди во теретана, кино, театар, итн. го стеснија изборот на активности за луѓе кои се исклучително важни да го исполнат денот на најпродуктивен начин.

Деновиве, на веќе постоечкиот хорор кој како да нема крај, светот се плаши енергетската криза, што може да доведе до колапс на глобалната економија, сиромаштија, глад, губење работни места …

Акумулацијата на секојдневните егзистенцијални проблеми предизвикува најдлабоки стравови затоа што не знаеме кога и каде ќе нe снајдат. Поради тоа, ние обично чувствуваме емоции и страв и вознемиреност, кои настануваат наизменично. Разговорот со блиски луѓе, но и стручната помош кога е потребно, се најдобриот начин за надминување на ситуацијата во која многумина се чувствуваа загрозени.

Секој има причина зошто сака да живее и треба да ја најде таа причина, а не да најде причина зошто ќе умре. Лесно е. Имаме драги луѓе, имаме мисија во животот, вели д -р Бранимир Несторовиќ.

Тој вели дека во случај на болест, не треба да се оди во кревет и да се чека смрт.

Се борите до крај. На крајот, сите ќе умреме, но треба да живееме до тој момент. Од првиот здив, животот е борба, вели д -р Несторовиќ.

Тој вели дека реалноста е дека не е сe црно во животот.

Уживајте во прекрасен ден денес , порача д -р Несторовиќ.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!