Вие имате прво да ја знаете вистината

Надреалениот стаклен мост во Кина стана реален, бил симбол на среќата, ново ремек дело на Кинезите (видео/фото)

Стаклениот мост Руиј во кинеската провинција Џенданг многу брзо стана туристичка атракција што ја видоа повеќе од 200.000 посетители.

Инспирацијата за изградба на мостот лежи во кинескиот симбол на среќата руи. Мостот е делумно направен од стакло, се наоѓа 140 метри над земјата и се состои од три брановидни мостови.

Дизајниран е да се вклопува со својата природна средина, така што линиите на мостот и планините меѓу кои се наоѓа се совршено направени.

Првите фотографии од мостот беа мета на критика, бидејќи луѓето беа сигурни дека конечниот производ нема да личи на оригиналната идеја – повеќето мислеа дека вакво нешто е невозможно да се прави и дека фотографиите од мостот се лажни.

Меѓутоа, по отворањето на мостот во септември 2020 година, работите се сменија и мостот наскоро стана водечка туристичка атракција во овој дел на Кина.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!