Вие имате прво да ја знаете вистината

Молзат змии, пливаат во Антартикот, ги учат луѓето да се смеат, ова се најчудните професии во светот

Луѓето чија задача е да го оценат мирисот под пазувите, исто така, мора да имаат специфично чувство за мирис. Оваа работа е многу важна во производството на дезодоранси, антиперспиранти и слични производи.

Пекар, лекар, апотекар, тие се вообичаените занимања што станаа дел од песната на Бора Ѓорѓевиќ и Рибља чорба. Но, постојат и други, многу сериозни професионални избори и работни места што луѓето ги прават совесно секој ден.

Луѓето со овие чудни професии имаат некои специфични способности и се многу корисни во индустриите. Таква е работата на проценителот на здивот, кој оценува утрински здив или здив расипан од силни мириси, како што се кафе, кромид и лук. Задачата на проценителот е да го оцени секој здив со броеви од еден до девет. Тие обично работат за компании кои произведуваат производи за нега на заби и уста, како што се вода за плакнење, гуми за џвакање и паста за заби.

Надзорникот за стимулација на косата, исто така, мора да има уметнички склоности. Ова високо платено занимање вклучува цртање коса во тродимензионален формат. Во светот на анимацијата, тоа е многу барана работа.

Многу опасно, но високо ценето е работата на молзачот на змии, кој има задача да го исцеди отровот од отровните змии, за подоцна да направи серум против каснување од змија.

Едно од понеобичните занимања се нарекува бабица за млечни крави. Тоа се специјализирани ветеринари задолжени за вештачко оплодување на кравите. Описот на работата вклучува рачна имплантација на сперматозоиди што е можно подлабоко во матката на кравата и е тесно поврзана со друга професија – мастурбатор на бикови.

Друга прилично тешка работа е пливачот на Антарктикот, чија задача е да плива исклучиво во ледените мориња, како дел од испитувањето на реакциите на човечкото тело на екстремен студ. Лин Кокс се занимава со таква работа со години, морајќи да се бори и со поларните мечки и со џиновската медуза.

Можеме само да претпоставиме колку е тешко за луѓето кои ја тестираат моќта на апсорпција и навои на тампони, во согласност со прописите на американската агенција ФДА. Се проверуваат сите големини на тампони, а еден испитувач може да ја провери исправноста на 125 тампони дневно.

За луѓето кои дизајнираат облека за Барби и Кен постои многу сериозен интерес. Тоа е добро платена работа, и целиот тим на дизајнери се грижи за имиџот на популарните кукли.

Д -р Стивен Вилсон има напорна професија: ги учи луѓето како да се смеат. Им помага на луѓето да ја пронајдат вистинската причина за смеа и среќа, со цел да го ослободат стресот и да бидат порелаксирани.

Инспекторот за чипови ги скенира чиповите на подвижната лента за да ги најде оние парчиња што се изгорени, испукани или на кој било начин не ги исполнуваат стандардите за производство. Но, оние што ја работат оваа работа велат дека на сите им се здосадува многу брзо, бидејќи мора да гледаат во чиповите четириесет часа неделно.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!