Вие имате прво да ја знаете вистината

Кога е најдобро време за пиење кафе? Еве зошто никогаш не треба се откажувате од (барем) еден филџан на ден

Зошто толку многу го сакаме тој магичен напиток.

Кафето првично било храна. Најскапото кафе на светот чини 600 долари за килограм.

За да консумирате смртоносна доза на кофеин треба да пиете повеќе од 100 шолји.

Кафето останува потопло кога ќе му додадете млеко. Кафето со додадено млеко се лади околу 20 отсто побавно од обичното црно кафе. Но, кога додавате млеко, тоа ги ослабува ефектите на кофеинот.

Најдобро време за консумирање кафе е наутро помеѓу 9.30 и 11.30 часот.

Џорџ Вашингтон го измисли инстант кафето.

Оригиналната дефиниција за кафе значи „вино“. Оригиналното име на кафето, qahwah, потекнува од јеменскиот термин за вино.

Ако викате 8 години, 7 месеци и 6 дена, ќе произведете доволно енергија за да загреете една шолја кафе.

Две шолји кафе на ден го намалуваат ризикот од цироза на црниот дроб за 43 отсто.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!