Вие имате прво да ја знаете вистината

Планот за “уништување” на Русија: Ќе удрат на најслабата точка

Русија и Западот се во состојба на хибридна војна во последните години.

Но, Западот може да ја победи Москва со отворање на границите за квалификувана младина од Русија, смета новинарот на полскиот весник vPolitice, Маријан Пилка.

Според известувачот, најслабата точка на Русија е демографијата. „И покрај обидите да се запре падот на наталитетот, Русија е во длабока демографска криза, пишува Пилка.

Истовремено, тој призна дека на Запад има сериозни проблеми со демографијата, но во слична ситуација е и Русија, бидејќи, според новинарите, бројот на работна сила на пазарот на трудот се намалува.

Затоа и предложи на Европската унија да ги отвори границите за Русите за да се пополни недостигот од кадар. „Одливот на квалификувана работна сила претставува закана за понатамошен раст“, ​​објасни Пилка, нагласувајќи дека Западот треба да го укине визниот режим за Русија за да можат младите да се преселат.

Пилка, исто така, ја обвини Москва дека ги уценува енергетските компании и се залага за блокирање на гасоводот „Северен тек 2“.

Тој изрази и надеж дека наскоро ќе се префрли на „зелената“ енергија.

Да потсетиме, во последните децении, западните земји се соочуваат со демографска криза: вкупниот број на раѓања е помал од бројот на умрени. Меѓу најлошите е ситуацијата во Полска.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!