Вие имате прво да ја знаете вистината

Фејзбук за прв пат е попопуларен од Јутуб во еден сегмент, во игра се големи пари

Фејзбук упорно ги фокусира своите напори на враќање на помладата публика, а најновите податоци на StreamLabs и даваат дополнителна причина за оптимизам на компанијата, барем кога станува збор за еден клучен сегмент.

Така, услугата Facebook Gaming за прв пат го надмина YouTube Gaming во областа на бројот на часови поминати во преглед на содржина. А статистиката е направена за третиот квартал од оваа година.

Ова е првпат секторот за игри на Фејзбук да забележи поголем интерес од услугата на Јутуб.

StreamLabs истакнува дека причината за овој резултат е неодамнешното додавање на опцијата „co-streaming“, која им овозможува на корисниците заедно да снимаат игри во исто време на истата платформа.

Фејзбук, исто така, акцент и фокус става на меѓународните пазари за игри, за што сведочи фактот дека само еден од топ 10-те Facebook Gaming канали е што зборува англиски јазик, а сите останати се во топ 10 листата се на други јазици.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!