Вие имате прво да ја знаете вистината

Шкодите ќе возат во рикверц, короната ги уништи, поради заклучувањето во Малезија, Шкода во Чешка ќе стави “клуч на врата” !?

Целата чешка економија е силно зависна од тамошната автомобилска индустрија. Најмногу поради чиповите и Шкода има огромни проблеми да се задржи производството, па државата мора да помогне.

Чешка, според бројот на жители, всушност е меѓу најголемите производители на автомобили во светот. Затоа што има и Toјота во Колин,Хјундаи во Ношовице, но секако центарот на чешката автомобилска индустрија е во Млада Болеслав каде што е седиштето на Шкода.

Само знакот на овој традиционален чешки производител стои на околу 900.000 возила од вкупно над 1,3 милиони автомобили произведени во Чешка пред пандемијата. Директно, 120 илјади луѓе се вработени во автомобилската индустрија и во компании кои работат за автомобилската индустрија, според проценките на Зденек Пецел од Здружението на локалната автомобилска индустрија, пренесува Дојче веле .

Чешката Република навистина успеа да стане автомобилска нација, но сега кога целата автомобилска индустрија има проблеми со набавките, тоа ја загрози економијата на земјата.

Но, исто како и нејзиниот матичен концерн, Шкода е тешко погодена од недостатокот на чипови. Раководството на Шкода на 18 октомври објави дека мора да го прекине производството, најверојатно до крајот на оваа година. Деновиве беше најавено дека пристигнала нова пратка чипови и дека производството ќе продолжи, но не е сигурно дека ќе пристигнат нови испораки. Тоа е тежок удар и за цела Чешка. Само Шкода преставува пет отсто од БДП на целата Чешка. Секој прекин во производството има огромни економски последици. Ќе биде тешко за широката мрежа на добавувачи кои зависат од неа, рече Радек Шпичар , потпретседател на Асоцијацијата. за индустрија и транспорт.

Причината за тешкотиите на Шкода е тоа што добива чипови од Малезија, која ги затвори своите погони кои вообичаено работат за автомобилската индустрија поради пандемијата, објаснува Шпичар. Сепак, постојат разлики меѓу поединечните производители кои имаат погони во Чешка: Хјундаи е во подобра позиција бидејќи јужнокорејскиот производител одлучи да ги произведува чиповите што му се потребни, но земјата е најмногу погодена од тешкотиите на нејзиниот гигант, Шкода.

Шкода е симбол на долгата традиција на автомобилската индустрија во таа земја. Всушност, популарноста на таа марка дури и го изненади матичниот концерн бидејќи стана сериозна конкуренција на самата марка Фолксваген.

Затоа што државата не само што нема приходи од автомобилската индустрија, туку сега мора самата да ја отвори касата за да им помогне на вработените таму.

Вработените во Шкода и кога се дома, сепак ќе добиваат 80 отсто од основниот просечен приход.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!