Вие имате прво да ја знаете вистината

Бродот тврдина пристигна во Дубровник, се во споредба со него изгледа мало, тој е најголемиот брод кој некогаш влегол во тој град

Норвешкиот Епик е долг 329 метри и широк 41 метар. Изграден е во 2010 година, а реновиран минатата година. Може да прими 4.100 гости

Во пристаништето Груж вплови најголемиот брод што некогаш го посетил Дубровник, а тоа е бродот Норвешкиот Епик, инаку крузер на компанијата, Norwegian Cruise Linea, со бруто тонажа од 155.873 тони, пренесува Дубровачки вјесник.

Норвешкиот Епик е долг 329 метри и широк 41 метар. Изграден е во 2010 година, а реновиран минатата година. Може да прими 4.100 гости, за кои се грижат 1.724 членови на екипажот.

Овој прекрасен крузер со полн капацитет од 5.100 луѓе, кој тргна од Барселона на 31 октомври, ги посети француските и италијанските дестинации, по што пристигна во Дубровник. Интересно е што со него во родниот град доаѓа и генералниот директор на Norwegian Cruise Linea, дубровчанецот Амир Тиквеша, кој направи трансфер во таа компанија од позицијата директор на хотелот Валамар Дубровник Президент.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!