Вие имате прво да ја знаете вистината

Ова е формулата за успешен брак

Има многу знаци да препознаете дека имате добар сопруг – човек кој ви помага, тој е тука за вас кога сте тажни, се труди да ве израдува, ги слуша вашите желби, сака да ги исполни вашите соништа. Добро знаете дека можете да се потпрете на него, да му верувате, и да го сакате.

Но, тоа е и личност која може да ги сподели со вас и своите маани. Поточно, грешките што неизбежно ќе ги направи во текот на животот бидејќи никој не е совршен.

Експертите се согласуваат дека добрата комуникација е основа за успешен брак. Тоа подразбира убави нешта во животот, но и разочарувања, неуспеси и порази.

Добрите сопрузи и сопруги си ги признаваат грешките на партнерот, очекуваат разбирање за нивните постапки, но и бараат решенија за да не ги повторат истите грешки.

Знаат дека не се совршени, не се однесуваат арогантно кога знаат дека грешат. Напротив, кога партнерот има различно мислење од нив, тие ќе ги слушаат и ќе го почитуваат нивното мислење дури и ако не се согласуваат со него. А пред се, нема да се плашат да побараат стручна помош од трето лице.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!