Вие имате прво да ја знаете вистината

Русија оди чекор напред: лек против ковид-19 во форма на инјекција!

Според државниот регистар на лекови во Русија, првиот лек против ковид-19 во форма на инјекција – „Арепливир“ е регистриран на 12 ноември оваа година, и ќе се користи во следните пет години за борба против коронавирусот.

Производството ќе започне веќе во декември оваа година, изјави претставник на производителот.

Формата во инекција на „Арепливир“ е направена минатата година во фабриката „Биохимик“ во Русија.

Како што објави Министерството за индустрија и трговија на Русија, обемот на производство на лекови против Ковид-19 е зголемен десет пати од септември – а бројката достигнува до еден милион пакувања месечно.

Се планира во иднина производството да се зголеми на два милиони месечно.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!