Вие имате прво да ја знаете вистината

На Јутјуб се појавија две никогаш необјавени песни на Ѓорѓе Балашевиќ! Фановите изненадени, слушнете ги!

Фановите на легендата на балканската музика, Џорџe Балашевиќ беа изненадени. Кој стои зад официјалниот Јутјуб канал на Панонскиот морнар, и кој реши да ги израдува фановите со две песни, досега не објавени а по претпоставка долго чувани во фиока.

Станува збор за детски песни со нешто пократко времетраење, но текст кој уште еднаш ќе не посети зошто луѓето ги сакаат песните на Балашевиќ, и неговите текстови.

Тие две песни Седум дена и Баладата за лебедот и гавранот, никогаш не биле објавени на ниту еден од албумите на покојниот музичар, ниту пак тој ги изведувал некогаш на неговите концерти. Нема поголема среќа за обожавателите од песните кои се снимени многу одамна, а неодамна ја видоа светлината на денот.

Според коментарите на фановите на Јутјуб под песната Седум дена, Панонскиот морнар настапил во детската емисија Полетарац каде се појавил кон крајот на седумдесеттите и почетокот на осумдесеттите години на минатиот век.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!