Вие имате прво да ја знаете вистината

ПОДГОТВЕТЕ СЕ: Пред нас е ДЕН кога можете да ОЧЕКУВАТЕ СЕ, бидете подготвени за ШОК ПРОМЕНИ

Полната месечина во Бик и затемнувањето на 19 ноември носат бројни тензии. Ништо нема да биде лесно остварливо, па би било добро однапред да се подготвите за периодот што претстои и да прифатите дека малку е во ваши раце, одморете се и обидете се да најдете засолниште и мир во себе и работите кои ве задоволуваат. Уредете го вашиот дом да биде таму, средете го, исчистете го, фрлете го вишокот работи, водете дневник, земете чаша вода наутро наместо телефонот, истегнете се, дишете длабоко, планирајте и фантазирајте за некои подобри времиња што доаѓаа, направи план…

Седнете во тишина и опуштете се

Исклучете се што ви го одвлекува вниманието или бара вашето внимание, едноставно испразнете го умот. Затемнувањето носи изненадувања со неочекувани пресврти. Наместо да ги промовирате вашите одлични идеи, одвојте време за емоции и размислете за вашите потреби.

Заборавете на контролата

Можеби сте навикнати да имате сè под контрола и да планирате однапред, но овој пат ставете ги вашите планови во втор план, бидејќи голема е веројатноста дека нема да постигнете среќа. Месечината се вкрстува со Јупитер, филозофска планета која ќе доведе во прашање многу ставови и промени. Ослободете се од потребата да ја контролирате околината и бидете отворени за различни перспективи околу вас.

Бидете подготвени за промени

Ова е многу важен процес во животот кој ви овозможува да растете, така што во голема мера секоја промена ви овозможува и олеснување, бидејќи тогаш на некој начин раскинувате со старите начини, навики кои повеќе не ви служат, туку ви штетат затоа што се заглавени. Затемнувањето на Месечината поттикнува ослободување од сè што е неважно. Бикот е фиксен знак, па може да има потреба од отпор кога ќе се случат промени. Прифатете сè ново што ви доаѓа и останете отворени за можности кои можат да ви донесат убава трансформација. Прифатете ја флуидноста на животот.

Некои откритија доста ќе ве изненадат

Месечината формира тројка со Плутон, планетата на смртта и новото раѓање. Ќе се откријат некои скриени вистини и нè очекуваат разни изненадувачки откритија. Можно е многу од нив да донесат силни промени – бидете подготвени!

Не преземајте акција

Денот на полна месечина се смета за одличен момент за манифестацијата, но бидејќи сега владее енергијата на затемнувањето, ќе бидеме збунети, а мислите може да ни бидат магловити. Затоа, нашите намери и желби можеби се неискрени.

Фокусирајте се на грижата за себе

Можеби се чувствувате преоптоварено, но ако се фокусирате на вашите потреби, денот може да помине без проблеми. Бикот е знак на хедонизам, затоа почестете се со некои убави задоволства. Најдете време да се опуштите, уживајте во вкусните оброци, испијте го омилениот чај, дружете се со луѓе на кои им се допаѓате. Затемнувањето на Месечината не мора негативно да влијае на вас ако го чекате подготвено.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!