Вие имате прво да ја знаете вистината

Гробиштата се полни со млади, на погреби се чека по десет дена, гробарите не паметат вакво време, хаос во Белград

Влада Радовиќ, претседателот на Здружението на приватни гробари на Србија, истакна дека вакво време во Србија не се памети и дека никој не може да остане имун на тоа што гробиштата се полни со млади луѓе.

Причината за чекање десет дена за погреби е комплицирана процедура кога се работи за документација. Тие се закопуваат на секои 15 минути, што е катастрофа. Скокнаа и цените, особено кај самите добавувачи. Кога станува збор за короната, доаѓаат во овие лимени влошки, што дополнително ја зголемува цената, вели Влада Радовиќ, претседател на Здружението на приватни гробари на Србија.

Со уредбата на Владата на Србија ние како компании можеме се да завршиме. Тие дури и не мора да одат во болница. Сè е многу стресно. Кога некој ќе умре од корона, нема облека, само гардеробата се префрла врз покојникот. Автоматски се става лимена влошка и не можат ни да го видат покојникот – нагласи Радовиќ.

Тоа што е најстрашно, се повеќе млади умираат, а Радовиќ нагласи дека на тоа никој не може да остане рамнодушен.

Младите умираат, се повеќе млади го напуштаат овој свет и тоа не може да ве остави рамнодушни – вели Влада Радовиќ.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!