Вие имате прво да ја знаете вистината

Прашање кое преставува болна тема за многу од посилниот пол: Дали големината на половиот орган е навистина важна. Што мислат на тоа жените и која е идеалната големина!?

Истражувањето откри дали големината на пенисот навистина е важна и колку во тоа имаат значење гените.

Големината на машкиот полов орган е тема за која секогаш се зборува, а која често предизвикува нервоза кај мажите.

За мажите, големината на пенисот е многу важна и повеќето од нив би сакале да имаат барем малку поголема „алатка“ отколку што имаат. Од друга страна, жените генерално велат дека тоа не им е толку важно, а со оваа тема се позанимава и клиниката Меџино која направила истражување на темата.

Се испоставува дека повеќе од половина од членовите на генерацијата Z (родени помеѓу 1997 и 2012 година) веруваат дека големината на пенисот е важна, во споредба со 29 отсто од милениумците (родени помеѓу 1981 и 1996 година).

Од друга страна, само 13 отсто од генерацијата Х (родени помеѓу 1965-1980 година) се грижи за големината на нивниот орган, а кога станува збор за постарата генерација, само 14 отсто од нив одговараат дека големината е важна.

Како што е кажано и спроведено истражувањето, 71 отсто од испитаниците сметаат дека големината на половиот орган е важна за сексуалното задоволство, а помеѓу нив највисоката е генерација Z.

Кога станува збор за тоа која големина ја сметаат за идеална, 41 отсто од испитаниците велат дека станува збор за големина помеѓу 15,2 и 20,3 сантиметри.

Сепак, 48 испитаници велат дека обемот е поважен од должината, а 68 отсто претпочитаат обрежан половен орган.

Поточно, дури четворица од петте учесници во студијата од генерацијата Z веруваат дека идеалниот пенис е обрежан, во споредба со 70 отсто од милениумците и 60 отсто од генерацијата Х.

Во истражувањето на 1.000 Американци, 74 отсто од жените веруваат дека големината е важна, како и 68 отсто од мажите.

Освен тоа, студијата во која учествувале 50.000 мажи и жени покажа дека 45 отсто од припадниците на посилниот пол би сакале да имаат поголем полов орган.

Сепак, и покрај овие резултати од истражувањето, професорот Киван Вајли, кој исто така спроведе студија на оваа тема, тврди дека дури 85 отсто од жените се задоволни од надареноста на нејзиниот партнер.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!