Вие имате прво да ја знаете вистината

КОГО СЕ ПЛАЌА РОКФЕЛЕР: Список на организации на платниот список на фондацијата

На ОФИЦИЈАЛНАТА страница на Фондацијата Рокфелер можете да ги видите организациите кои таа ги финансира.

Меѓу организациите од Србија на списокот на фондацијата е и „Црта“ – Центарот за истражување, транспарентност и отчетност, како што тврдат – независна, непартиска граѓанска организација посветена на развојот на демократската култура и граѓанскиот активизам.

Потоа е порталот „Пешчаник“ и организацијата „Крени промени“, која е еден од организаторите на блокадата на патиштата, која се залага за заштита на животната средина.

Како што може да се види на официјалната веб-страница на фондацијата Рокфелер, „Крени покрени“ за 12 месеци добиле грант од 25.000 долари, а „Пешчаник“ за 36 месеци 90.000 долари.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!