Вие имате прво да ја знаете вистината

Нострадамус предвиде четири страшни настани за 2022 година: Еден од нив ги исплаши сите !?

Еден од најпознатите, а секако и најпопуларниот пророк на сите времиња, Французинот, Мишел де Нострадамус, во своите визии не ја заобиколи идната 2022 година.

Во 16 век, Нострадамус со неверојатна прецизност погодил што ќе се случи по неговата смрт. Така, тој го предвиде нападот на кулите близначки во Њујорк на 11 септември, подемот на Адолф Хитлер, големиот пожар во Лондон, откритијата на Луис Пастер, двете светски војни, нуклеарните експлозии во Хирошима и Нагасаки, како и слетувањето на Месечината.

Она што Нострадамус го предвиде за 2022 година ги загрижи жителите на нашата планета.

Толкувачите на неговите визии и пророштва неодамна објавија на неколку различни портали дека четири настани можат да ја одбележат годината што претстои, можеби тоа ќе го одбележи и остатокот од нашите животи.

Првиот настан се однесува на потенцијален удар на астероид. На две места во своите пророштва, Нострадамус напишал дека планетата Земја ќе биде потресена од удар од небото, што ќе направи ноќта да изгледа како ден поради силната светлина.

Толкувачите се согласуваат дека е можен удар на астероид, бидејќи НАСА неодамна предупреди за таа можност во 2022 година. Ова е и најдраматичната визија на Нострадамус за годината што претстои.

Втората визија на Нострадамус се однесува на инфлацијата во светот. Во своите визии за 2022 година, тој нагласи дека луѓето ќе ги загубат вредностите што ги поседуваат бидејќи работите ќе излезат од контрола и никогаш нема да имаат доволно пари да платат се тоа што им треба.

Третиот настан кој би можел да ја одбележи 2022 година е вештачката интелигенција. Не знаејќи колку светот ќе напредува во 21 век за следната година, Нострадамус напишал дека машините ќе добијат човечка форма и постојано ќе ни кажуваат што да правиме.

Тој прецизираше дека човекот ќе се обиде да ги контролира машините, но дека тие може да излезат од контрола и да ни ги одземат животите.

Толкувачите се согласуваат дека можеби е дојдено време со користењето на мобилни телефони и компјутери кои секојдневно се создаваат повеќе или помалку, но овде нагласуваат дека навистина може да има дефект, можеби на интернет, кој ќе го потресе светот.

Конечно, тука е и четвртата визија на Нострадамус, со прилично локален карактер. Французинот предвидел сериозни проблеми во својата земја во 2022 година.

Тој тврди дека Франција ќе биде зафатена од голем број пожари и невидени суши, како и поплави, кои ќе ги погодат и околните земји.

Стотици илјади луѓе ќе останат без покрив над главата – напишал најпознатиот пророк на сите времиња, кој, интересно, не ја нема споменато пандемијата како дел од 2022 година.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!