Вие имате прво да ја знаете вистината

Денешниот датум е многу важен во нумерологијата, астролозите објаснуваат зошто е тоа така

Вчерашниот ден 12 декември во нумерологијата е посебен датум. Астрологот Нарајана Монтуфар вели дека има многу причини зошто нумеролозите му придаваат големо значење на бројот 12.

„Од антиката, бројот 12 е од големо значење во различни култури поради многу причини, почнувајќи од нумеролошки, математички, архетипски и духовни. Нашата календарска година е поделена на 12 месеци, часовите се поделени на 12 часа, а има 12 знаци во Западен и кинески хороскоп. Оваа бројка ја има насекаде“, вели таа.

Расклопувањето на овој број го открива неговото значење.

Дванаесет се состои од еден и два. Во нумерологијата, број еден се однесува на независност, индивидуалност и нови почетоци. Број два се однесува на чувствителност и трпеливост. Со собирање на овие два броја, добиваме три – број кој ги нагласува чувствата и врските.

Исто така, нумерологијата со целосен датум, 12 декември, е шест (1 + 2 + 1 + 2 = 6), а астрологот Лиза Стардаст вели дека има врска со идеализмот и идејата дека можеме да направиме разлика со нашата напорна работа.

„Секогаш кога ќе видиме како се појавува оваа бројка, тоа значи дека нешто се ближи кон крајот и се приближуваме кон нов почеток“, вели Монтуфар.

„Неговото значење може да биде поврзано со завршување на нешто во вашиот живот, па можете да се подготвите за преминот во втората фаза на раст и развој“, објаснува астрологот Лесли Хејл.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!