Вие имате прво да ја знаете вистината

Семејството на Балашевиќ одобри! Во Нови Сад ќе се гради музеј во споен на Ѓорѓе Балашевиќ, погледнете како ќе изгледа (фото)

Неодамна починатиот новосадски легендаре музички уметник, Ѓорѓе Балашевиќ ќе добие свој музеј, кој ќе се наоѓа во Универзитетскиот парк во Нови Сад.

Предлог решението за тоа како ќе изгледа музејот на Ѓорѓе Балашевиќ беше претставено во холот на младинскиот центар „Opens“ во присуство на семејството на починатиот Балашевиќ.

Според нацрт-планот, во рамките на паркот е предвидено да се изгради музеј од неколку стотина квадратни метри.

Во планот се наведува дека музејот ќе има галериски простор, мултимедијална сала и други простории.

Градоначалникот на Нови Сад, Милош Вучевиќ изјави дека градската управа целосно ќе ја поддржи изградбата на музејот.

Лично јас и градската управа на Нови Сад ќе направиме се за да помогнеме да се исполни овој проект и да му одадеме почит на нашиот Ѓорѓе Балашевиќ во добриот дух на Нови Сад, место во Универзитетскиот парк каде достојно ќе бидат претставени неговите животни дела. Сограѓани, ве повикувам да дојдете да ги видите решенијата и со тоа уште еднаш да му оддадеме почит на панонскиот морнар, изјави Вучевиќ и додаде дека се ќе биде направено во договор со семејството на Балашевиќ.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!