Вие имате прво да ја знаете вистината

Погледнете спектакуларно бегство од затвор! Пандата се обиде да излезе од зоолошката градинка (видео)

Пандата, Менг Лан, се обиде на „спектакуларен“ налин да избега од „затвор“, односно од зоолошката градина во Пекинг.

Пандите воглавно не се многу познати по своите физички способности, бидејќи нивната физичка конституција ги спречува да бидат брзи или да бидат добри планинари.

Менг Лан, сепак, се обиде да ја прескокне оградата, на воодушевување на многу посетители кои ја гледаа и и се восхитуваа.

Меѓутоа, ова необично бегство било спречено поради фактот што чуварите на зоолошката градина ја намамиле Менг Лана да се врати назад во кафезот, со помош на храна.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!