Вие имате прво да ја знаете вистината

3 наставници, полицаец и адвокатот силувале малолетничка и ЈА ПРИНУДУВАЛЕ НА АБОРТУС: Епилог на случајот што го шокираше цело Косово

Тројца наставници, полицаец и адвокат беа осудени за сексуална злоупотреба на малолетничка во Глоговац пред повеќе од една година.

Случајот предизвика конфузија во 2019 година, бидејќи наставник, полицаец, па дури и адвокат беа осомничени за сексуална злоупотреба на малолетник.

Наставникот Шкелзен Џекај, Основниот суд во Приштина го осуди на четири и пол години затвор. Тој е прогласен за виновен за „сексуална злоупотреба преку злоупотреба на положбата, овластувањето или професијата“ и „поттикнување на сексуални дејствија со лажно ветување за брак“

Полицаецот Весељ Весељи (Весел Весели) е осуден на две години затвор за сторено кривично дело „сексуална злоупотреба со злоупотреба на положба, овластување или професија“ и „поттикнување на прекинување на бременоста“.

Адвокатот Газменд Халилај е осуден на две години затвор за сторено кривично дело „сексуална злоупотреба користејќи положба, овластување или професија“.

Останатите двајца наставници Ф.Ц. и И.Р. се осудени на две години затвор, под услов во рок од три години да не сторат други кривични дела.

Од обвинението за заплашување во текот на постапката беше ослободен обвинетиот Г.З. Обвинетиот Х.Х е ослободен од кривичното дело сексуална злоупотреба.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!