Вие имате прво да ја знаете вистината

Пејзаж кој изгледа како да не е од оваа планета: Кападокија покриена со снег (ВИДЕО)


Кападокија се наоѓа во провинцијата Невшехир во централна Анадолија, најпозната е по својот пејсаж кој изгледа како да не е од оваа планета, а тој може најдобро се запознае од кошница со балони.

Прекрасните оџаци покриени со снег и магла станаа исклучително привлечни за туристите во зимскиот период од годината, кога целата област наликува на земја од бајките, бидејќи е една од најфотогеничните локации во светот.

Иако туристите се навикнати да го посетуваат во лето, подеднакво е впечатлив и во студениот период од годината. Целата област е украсена со фантастични релјефни формации обликувани од бела вулканска пепел.

Многу од овие камени формации се претворени во објекти за сместување туристи, па Кападокија е уште попримамлива, автентична и одлична поради ова автентично сместување!

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!