Вие имате прво да ја знаете вистината

Глад, војни, пад на доларот, инфлација: Светот во 2022 според нострадамус наводно го чекаат маки, некои веќе се тука

Нема крај на годината и нема исчекување на новата без водење сметка за предвидувањата на Нострадамус.

Ако е според предвидувањата на Нострадамус, планетата во 2022 година ја чекаат не толку добри работи. Нострадамус нема добри предвидувања за 2022 година. Покрај заканите од вселената, до „земните“ проблеми, Нострадамус предвидел и голема војна која и се заканува на Европа, глобално затоплување, пад на вредноста на доларот и дека сето тоа ќе доведе до голем глад.

Нострадамус, француски лекар и астролог со вистинското име Мишел де Ностредам, успеал да предвиди некои клучни моменти од човечката историја како 11 септември, подемот на Адолф Хитлер во Германија, смртта на Кенеди и големиот пожар во Лондон.

Иако починал во 1566 година, на светот му оставил многу пророштва, односно 942 од нив, кои продолжуваат до 3793 година.

Пророштвото од кое многу луѓе се плашат е дека се подготвува Трета светска војна, која ќе трае 30 години.

За 2022 година, францускиот астролог предвиде и „оган што ќе паѓа од небото“. Се предвидува дека астероидот ќе удри во Земјата и ќе предизвика големи цунами кои би уништиле дел од светската популација.

Војна во Европа е едно од предвидувањата на Нострадамус за 2022 година и инвазијата на Франција. Во своите стихови, меѓу другото, напишал дека ќе настане голема штета.

Бидејќи повеќето од неговите предвидувања се нејасно напишани во стихови, не е познато дали ова е избувнување на Третата светска војна, или можеби се зборува за друг настан.

Друга мака што го чека светот следната година според Нострадамус е растот на цените и неуспешната економија. Тој предвидува дека инфлацијата ќе излезе од контрола, а вредноста на американскиот долар целосно ќе падне. Оние кои ги толкуваат овие предвидувања велат дека луѓето ќе инвестираат се повеќе и повеќе во злато, сребро и биткоин.

„Медот ќе чини повеќе од восокот од свеќа“ е еден од стиховите од неговото предвидување во кое наведува дека цената на пченицата значително ќе се зголеми.

Глобалното затоплување и свесноста за него е една од најжешките теми во последните неколку години. Да потсетиме, во текот на оваа година бевме сведоци на многу природни катастрофи како поплави и пожари, па толкувачите велат дека ваквото предвидување не е изненадување.

Ако се остварат предвидувањата за војна, глобално затоплување и инфлација, логично е да се претпостави дека ќе се оствари следното предвидување на Нострадамус за зголемување на гладот ​​во светот.

Сепак, тука не е крајот. Зголемениот број на гладни луѓе ќе доведе и до зголемување на миграцијата на населението. Како резултат на тоа, предвидува Нострадамус, сè повеќе од нив ќе умираат на море, обидувајќи се да стигнат до бреговите на други земји.

Технологијата толку многу напредна во последните децении што е тешко да се каже што носи иднината. Нострадамус не е оптимист. Вештачката интелигенција, смета Нострадамус, може да го заземе светот. Во своите стихови тој споменува „нов мудрец“ чии ученици се „повикани да бидат бесмртни“.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!