Вие имате прво да ја знаете вистината

Најопасната улица во Европа, поради стрмнината ги врзуваат автомобилите за уличните светилки

Поради својата удолнина, улицата Вале во Бристол е една од најстрмните улици во Европа.

Еден од најголемите зафати беше преселбата. Комбето мораше да се вози покрај патот, вели жител на улица која многумина ја сметаат за една од најстрмните улици во Европа, додавајќи дека животот таму е вистински предизвик – и за мускулите и за автомобилите во зима кога паѓа снег. Затоа е на листата на најопасните улици во светот.

Во случај на снег, оние кои можат ќе останат дома или да ќе се однесуваат како планинари. Придржувањето до оградите помага при искачувањето. Некои одеа на скијање на удолница во зима, а искачувањето на автомобил исто така го зголемува адреналинот.

За да не се лизгаат, станарите дури и ги врзуваат автомобилите за улични светилки.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!