Вие имате прво да ја знаете вистината

Најпознатиот српски епидемилог откри дали има враќање кон нормалниот живот? “Маските нема никогаш да ги симнеме”

Прим. Д-р Предраг Кон, епидемиолог, член на српскиот кризен штаб, смета дека никогаш нема да ги симнеме маските.

Лично мислам дека никогаш нема целосно да ги симнеме маските затоа што полека се разбудува свеста кај луѓето дека аерозагадувањето е тивок убиец, дека може да се следи нивото на загаденост и да се однесувате согласно тоа што го ни го препорачуваат тие податоци. Се разбира, не сите, туку еден процент од луѓето, вели во интервјуто за белградски Курир, д-р Кон.

Дали оваа година ги симнуваме маските против корона? Не можам да го кажам тоа. Во одреден момент ќе дојдеме до тој степен да нема да се носат маски, освен кога ќе има ризик, што ќе биде нагласено, па ќе видиме дали е тоа обврска или само препорака, рече д-р Кон.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!