Вие имате прво да ја знаете вистината

Тие се Суштества кои не сакаме да ги сретнеме: Имаат Огромни заби, долги се метар и половина, можат да нападнат кога се бранат (видео)

Тие тежат од 20 до 32 килограми и можат да живеат до 12 години. Се разбира, ги има сè помалку.

Има некои од суштества што сакаме да ги гледаме само на слики. Понекогаш, всушност, ниту на слики.

Едно од овие суштества е дефинитивно атлантскиот сом, кој го нарекуваат и атлантскиот волк. Неговите големи заби, кои штрчат од неговата уста дури и кога е таа затворена, му даваат навистина злобен поглед. Сите знаеме дека овие риби всушност воопшто не се агресивни кон луѓето и ќе каснат само во ситуација кога немаат друг начин да се одбранат.

Се разбира, кога ќе ги видиме нивните заби, знаеме дека се предатори. Имаат силна вилица и големи заби, па ловат и јадат ракови, големи полжави и бројни безрбетници. Нивната должина е исто така импресивна: тие можат да пораснат до 1,5 метри. Тие тежат од 20 до 32 килограми и можат да живеат до 12 години.

Но, треба да се има на ум дека, и покрај тоа што не се многу згодни, тие се многу важни за држење под контрола на одредени морски популации. Затоа е многу проблематично што изумираат. Секако, ние сме виновни за тоа, бидејќи и овие риби масовно се ловат: намерно, но и случајно. Затоа во морињата ги има сè помалку.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!