Вие имате прво да ја знаете вистината

Бајден има свое гестапо? Анкетата врз гласачите покажува дека наводно се работи за оваа добро позната организација!

Речиси половина од сите веројатни гласачи во САД велат дека веруваат дека ФБИ дејствува како „личен гестапо“ на претседателот Џо Бајден, според новата анкета.

Американската поддршка за ФБИ опадна во последните две години, а многу гласачи веруваат дека агенцијата дејствува во име на Бајден, според резултатите од националното истражување на Расмусен Рипортс. Само 46 отсто од веројатните гласачи велат дека имаат поволен впечаток за ФБИ, што е помалку од 60 отсто во мај 2020 година.

Поверојатно е дека републиканците не ја одобруваат агенцијата, 57% изјавиле дека имаат неповолно мислење за ФБИ, додека 63% од демократите рекле дека имаат поволен впечаток за агенцијата.

Освен тоа, на прашањето дали се согласуваат со изјавата на Роџер Стоун, поранешен политички советник на поранешниот претседател Доналд Трамп, дека „на врвот на ФБИ има група политизирани насилници“ кои се однесуваат „како личниот Гестапо на Џо Бајден“, 46 % од сите потенцијални гласачи велат дека се согласуваат.

Републиканците беа многу поверојатно да се согласат со карактеризацијата, при што 64 отсто рекоа дека ФБИ се однесува како „личен Гестапо“ на Бајден во споредба со само 30 отсто од демократите.

Поддршката од гласачите за Бајден е во силна корелација со поддршката на ФБИ, при што 86 отсто од гласачите кои „силно го одобруваат“ настапот на Бајден имаат позитивно мислење за ФБИ, според анкетата. Меѓу гласачите кои велат дека „силно не го одобруваат“ мандатот на Бајден како претседател, само 19 отсто велат дека позитивно гледаат на ФБИ.

Анкетата, исто така, покажа дека половина од сите гласачи веруваат дека актуелниот директор на ФБИ, Кристофер Реј, е под влијание на Бајден при донесувањето одлуки, а само 26 отсто сметаат дека Реј е независен од влијанието на претседателот.

Анкетата опфати 1.000 веројатни гласачи од 29 декември до 30 декември и имаше маргина на грешка од плус или минус 3%.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!