Вие имате прво да ја знаете вистината

Емануел Макрон вели дека „навистина сака да ги налути“ невакцинираните

Емануел Макрон даде долго интервју за “Паризиен” овој вторник, 4 јануари, во кое зборовуваше за луѓето кои моментално се невакцинирани против Ковид-19 во Франција.
Вршиме притисок врз невакцинираните со тоа што им го ограничуваме максимално пристапот до општествените активности, претпоставува пред се претседателот,
со имплементацијата на пропусницата за вакцинација на почетокот на оваа година, месец јануари.
Всушност, речиси сите луѓе, над 90%, се пријавија, продолжува тој. Тоа е многу мало малцинство кое е отпорно.
Јас, не сум за да ги лутиме Французите. По цели денови ја блокираат администрација невакцинираните, па затоа многу сакам да ги лутам. И така, ќе продолжиме да го правиме тоа, до крај.
Ова е стратегијата. Нема да ги ставам во затвор, нема да ги вакцинирам насилно, продолжува шефот на државата во Ле Паризиен, додека приближно 5,4 милиони возрасни лица не иницирале шема за вакцинација против Ковид во Франција.
И така, морате да им кажеме дека од 15 јануари, повеќе нема да можете да одите во ресторан, веќе нема да можете да одите на кафе, повеќе нема да можете да одите во театар, нема да можете да одите во театар, повеќе нема да можете да одите во кино…, заклучува Емануел Макрон на оваа многу чувствителна тема во земјата.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!