Вие имате прво да ја знаете вистината

Производителот на еден од најпопуларните пијалоци најави поскапувања, трговците бесни: Ќе ги отстраниме од полиците!

Американскиот производител на безалкохолни пијалоци Coca-Cola веќе извесно време најавува зголемување на цените на своите производи. Сепак, голем број трговци во Германија не сакаат да го поддржат најавеното поскапување и најавуваат драстични мерки – отстранување на Coca-Cola од полиците на нивните продавници.

Според порталот Lebensmittel Zeitung, списанието Fenix ​​Coca-Cola со писмо ги известило своите трговски партнери за зголемувањето на цената. Напоменаа дека просечното поскапување ќе биде седум проценти.

Сè уште не е познато кои трговски синџири ќе ги исфрлат пијалоците од Coca-Cola од нивната палета. Неодамна, на пример, дојде до несогласување меѓу Едека и Екес-Гранини, бидејќи производителот најави поскапување, поради што Едека извесен период ги отстрани пијалоците Екес-Гранини од полиците.

Лидл имаше слични сценарија со Харибо, а Реве со Барила. Сега останува да почекаме и да видиме како ќе реагираат големите трговски ланци на најавеното поскапување на пијалоците од Кока Кола и што тоа ќе значи за македонските маркети.

Македонската Кока Кола неколку години по ред беше прогласувана за најдобра и најубава, а голем дел од тоа се должи и на добриот квалитет на самата вода која се користи.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!