Вие имате прво да ја знаете вистината

Абазовиќ: Не им замерувам на граѓаните, оние кои поттикнуваат омраза, а седат во фотелји, секогаш ќе кажам каде им е местото

Вицепремиерот и лидер на Граѓанското движење УРА, Дритан Абазовиќ, рече дека не им замерува на граѓаните за грдите зборови, туку дека секогаш ќе им кажува на оние кои, како што рече, кои поттикнуваат омраза, а седат во фотелји, каде им е местото.

– Да чекориме по патот на помирувањето и да излеземе од матрицата на минатото. Не замерувам на грдите зборови на граѓаните и го бранам нивното право да протестираат и да изразуваат незадоволство. Со години се наталожија многу неправди, па ваквата реакција е логична. Сепак, на оние кои поттикнуваат омраза, а седат во фотелји, секогаш ќе им кажувам каде им е местото – порача Абазовиќ на Фејсбук.

Koračajmo putem pomirenja i izađimo iz matrice prošlosti 🙏Ne zamijeram građanima ružne riječi i branim njihovo pravo da protestuju i iskažu nezadovoljstvo. Mnogo se nepravde nagomilalo godinama, pa je logična i neka takva reakcijaIpak, onima koji podstiču mržnju, a sjede u foteljama, ću uvijek reći gdje im je mjesto❗✅ Ako budemo u prilici da napravimo vladu, biće to Vlada pomirenja! 🫂 Svi su dobrodošli: Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Albanci, Hrvati, pravoslavci, katolici, muslimani,… Nije važna pripadnost već ideja! Izađimo iz matrice – pomirimo Crnu Goru i gledajmo naprijed! 🌻Budite sigurni da može Crna Gora! 🇲🇪🇪🇺

Posted by Dritan Abazović on Saturday, January 22, 2022

Тој рече дека ако имаат можност да формираат влада, тоа ќе биде влада на помирување.

– Сите се добредојдени: Црногорци, Срби, Бошњаци, Албанци, Хрвати, православни, католици, муслимани… Не е важна припадноста, туку идејата! Да излеземе од матрицата – да ја помириме Црна Гора и гледаме напред! Бидете сигурни дека Црна Гора може – заклучи тој.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!