Вие имате прво да ја знаете вистината

ПОБЕДЕТЕ ЈА ГЛАВОБОЛКАТА ЗА 2 МИНУТИ: Овој трик ќе ви помогне!

Една од најиритирачките и најчестите болки е главоболката. Поради непријатното татнеж и пулсирање во вашата глава во остри, повторливи интервали, имате чувство дека ве боли мозокот и се прашувате како ќе издржите следните неколку минути или часови.

Постои еден необичен трик во кој луѓето ширум светот се колнат – имено, поентата е постојано да ја замислувате бојата, обликот и големината на вашата главоболка.

1. Затворете ги очите и поставете си ги овие три прашања: Каде е најсилна вашата главоболка? Која боја е тоа? Каква форма е?

2. Кажете ги вашите одговори гласно.

3. Повторете го овој процес 4 пати.


Ова е ментален трик кој го поместува фокусот од болното место и ја намалува напнатоста на лицето, главата и вратот!

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!