Вие имате прво да ја знаете вистината

Цената зависи од тоа што сте спремни да понудите! Еве колку заработуваат актерите во филмовите за возрасни, некои работи се наплаѓаат додатно!

Отсекогаш се претпоставуваше дека платите на порно актерите се состојат од чудесни бројки. Со оглед на соголувањето, жешката акција за време на сексуална активност пред камера, не е чудно што таквата теорија преовладува.

Сепак, еден од водечките агенти во порно индустријата, Дерек Хеј од LA Direct Models, открива дека заработката во овој бизнис е прилично мала.

Дерек има преку 2.000 машки и женски порно актери во своето друштво, а тој вели дека цената зависи од тоа што тие се подготвени да направат. Ако жените се согласат на анални сцени, двојна пенетрација, ќе заработат повеќе, но тоа не важи за мажите. Како што истакнува Дерек, жената во порно филмовите треба да ја има главната улога, додека улогата на маж е споредна. Причината за тоа лежи во статистиката дека публиката на порно филмовите е 70 отсто мажи и 30 отсто жени.

Дерек откри дека актерките во просек заработуваат околу 1.000 долари за секс сцена со маж, додека секс сцена со жена ќе чини околу 700 долари. Тие цени варираат за околу 10 отсто, во зависност од тоа дали актерот или актерката е познат, нивната возраст, изглед и агент.

Жените, од какви било посебни причини – како снимање на нејзината прва анална сцена, прва меѓурасна сцена, прва сцена со тројца, четворица или пет мажи итн., таквите сцени се наплаќаат посебно и дополнително, изјави тој, нагласувајќи дека обично тоа е помеѓу 2.000 и 6.000 долари.

Иако јазот во платите помеѓу мажите и жените е претежно сеприсутен, порно индустријата е исклучок. Филмовите најмногу се фокусирани на жените, нејзините гениталии, телото и лицето. Дополнително, сè уште постои општо мислење дека жените се тие кои најмногу губат доколку се вклучат во овој бизнис, пред се размислуваат за угледот. Така, мажите во порно филмовите се поевтини бидејќи заработуваат од 100 до 150 долари по сцена.

Интересно, статистиката покажува дека секоја секунда 300.000 луѓе гледаат порно филмови на Интернет, од кои жените сочинуваат 25 отсто до 33 отсто од гледачите.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!