Вие имате прво да ја знаете вистината

МП: Формулацијата за „негативно мислење“ е грешна и ќе се интервенира во амандманската расправа

Формулацијата во однос на предлог Законот за граѓанска одговорност каде за навреда се одговара и за „негативно мислење“, е грешна формулација за што ќе се интервенира веднаш во амандманската расправа, информираат од Министерството за правда.

Од Министерството за правда, посочуваат дека целосно ги поддржува новинарски слободи и права и сите закони ги носи заедно со здруженијата, а во интерес на објективното и слободното информирање. 

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!