Вие имате прво да ја знаете вистината

ТЕСТ ЗА ЛИЧНОСТ: Одговорите на само ТРИ ПРАШАЊА и ќе ви дадат точен увид за тоа каква ЛИЧНОСТ СТЕ

Тестовите на личноста можат да бидат многу забавни. И често ни покажуваат нешто што не сме го знаеле за себе. Еден од најинтересните тестови, како што велат, го составил самиот Далај Лама.

Далај Лама

Прочитајте ги внимателно прашањата и наскоро ќе ги добиете одговорите:

1. Наредете ги следните пет животни по ред почнувајки од најомилените:

а. крава – б. тигар – в. овца – г. коњ – д. свиња

2. Напиши еден збор што најдобро ги опишува следниве поими:

а. куче – б. мачка – в. глувче – г. кафе – д. море

3. Запомнете некој кој ве познава и ви е важен, а можете да го поврзете со некоја од следниве бои. Не го повторувајте вашиот одговор двапати. Додадете само едно лице на секоја боја:

а. жолта б. портокалова в. црвена г. бела д. зелена

Сега кога ќе завршите, погледнете ја интерпретацијата на вашите одговори:

1. Вака се опишуваат животните приоритети:

 • Крава – значи КАРИЕРА. 
 • Тигар – значи ГОРДОСТ. 
 • Овците – значи ЉУБОВ. 
 • Коњ – значи СЕМЕЈСТВО. 
 • Свиња – значи ПАРИ.

2. Животните го опишуваат вашиот живот

 • Опис на куче значи вашата личност.
 • Опис на мачка значи личноста на вашиот партнер.
 • Описот на глувчето значи личноста на вашите непријатели.
 • Описот на кафето го означува вашето искуство од љубовниот живот. 
 • Описот на морето го покажува вашиот начин на живеење / гледање на животот.

3. Боите означуваат

 • Жолта : Некој кој никогаш не го заборавате. 
 • Портокалова : Некој што можете да го сметате за вистински пријател. 
 • Црвена : Некој што навистина го сакате. 
 • Бела : Твојата сродна душа. 
 • Зелена : Личност на која ќе се сеќавате до крајот на животот.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!