Вие имате прво да ја знаете вистината

Близок сојузник на Владимир Путин се заканува со нуклеарен напад на Велика Британија и Финска: “ЌЕ ОСТАНЕ САМО ПЕПЕЛ!“

Блискиот сојузник на Владимир Путин се закани дека ќе истрела нуклеарно оружје во Велика Британија, тврдејќи дека тоа ќе потрае само три минути а додека Финска, која е решена да влезе во НАТО, ќе биде збришана за десет секунди, изјави заменик-претседателот на Комитетот за одбрана на Русија, Алексеј Журављов. 

Дивите закани на Журављов сигнализираат фрустрација поради инвазијата на Владимир Путин во Украина и гнев поради обидот на Финска да се приклучи на НАТО, пишува Daily Mail.

Журављов изјави: „Ако Финска сака да се приклучи на овој блок, тогаш нашата цел е апсолутно легитимна – да го доведеме во прашање постоењето на оваа држава. Ќе останете со нуклеарна пепел ако мислите дека Русија не треба да постои. Финска вели дека е едно со САД. Па, застанете во ред Финците генерално треба да и бидат благодарни на Русија за нивната државност, за фактот дека Финска постои како држава“.

Запрашан дали Русија сега ќе пренесе нуклеарно оружје на својата граница со Финска, тој кажа: „Зошто ? Не ни треба. Можеме да ја таргетираме Сарматија од Сибир, па дури и да стигнеме до Велика Британија. Само напред момци. Нема да имаме стратешко оружје на финската граница, имаме оружје што ќе стигне во Финска за 20 секунди, па дури и за 10 секунди“. Тој кажа дека Русија масовно ќе ги зајакне своите воени сили на своето западно крило.

Тоа е природно. Ако досега не предвидовме можни непријателства од Финска, сега тие се сосема можни. И тоа мора да се земе предвид, без сомнение“, изјави тој. 

Тој тврдеше дека Финска била испровоцирана да влезе во НАТО од САД и Велика Британија и изјави: „Финците немаат што да споделат со нас. Тие добиваат повеќе од 90 отсто од нашиот гас, дрва и повеќе. Кому му треба прво борба ? Финците ? Тие не се плашат дека Русија ќе ги нападне. Се разбира, порано или подоцна Американците ќе бидат како што ја принудија Украина, тие се обидуваат да ги принудат Полска и Романија, а како што покажува практиката, им успева. Ги охрабруваат да провоцираат. Ние страдаме долго време. Но, ова не може да трае вечно“.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!