Вие имате прво да ја знаете вистината

ПЕРИШ НЕ Е, ДАЛИ Е КЕЦМАН? ЕВЕ КАКО БИЛО УТВРДЕНО ДЕКА ОБЕЗГЛАВЕНОТО ТЕЛО ПРОНАЈДЕНО КАЈ КОСТОЛАЦ НЕ Е НА МАТЕЈ!

Повеќе од два месеци не се знае чие обезглавено тело е пронајдено во Дунав кај Костолац. ДНК анализата и резултатите од истата се уште не се доставени до Вишото јавно обвинителство во Пожаревац, иако оваа институција неколкупати испраќаше ургенции.

Според информациите со кои располага Блиц, во Вишото јавно обвинителство во Пожаревац се уште се чекаат резултатите кои би укажале чие тело е извлечено од Дунав во фаза на распаѓање. Обвинителството не демантираше, но ниту потврди дали се работи за телото на фитнес инструкторот Јова Кецман или за некое друго исчезнато лице.

Веднаш штом телото на мажот беше пронајдено во реката на 4 март, Вишото јавно обвинителство во Пожаревац даде наредба да се изврши обдукција на телото, но ДНК анализа изврши и Националниот криминалистичко-технички центар (НКТЦ). Со помош на ова вештачење треба да се идентификува кои се жртвите. NKTC требаше да извади примерок од ДНК од телото и потоа да го спореди со оние во базата на податоци. Но, до денеска вакви резултати не се доставени до надлежниот обвинител.

Вишото јавно обвинителство во Пожаревац испратило повеќе служби за итни случаи во НКТЦ, за да ги дознаат резултатите од ДНК анализата, но, како што неофицијално се дознава, не добиле никакви одговори.

Додека се чекаат резултатите од вештачењето, резултатите од обдукцијата покажуваат дека телото на мажот било во вода меѓу шест месеци и година и пол, а било пронајдено во фаза на распаѓање, па не може веднаш да се утврди дали починал поради до давење или насилна смрт.

Да потсетиме, кога телото, поточно само машкиот труп беше пронајден, веднаш се сомневаше дека е дел од телото на исчезнатиот Матеј Периш од Сплит, брзо беше утврдено дека тоа не може да биде така, бидејќи обдукцијата покажала дека телото било во вода најмалку шест месеци. Утврдено е и дека се работи за покрупен, мускулест маж и дека носел црни патики, додека Периш ноќта на неговото исчезнување носел бели патики.

После тоа почна да се сомнева дека тоа би можело да биде телото на исчезнатиот Јово Кецман, инаку, како што се сомневаат, една од жртвите на кланот на Вељко Беливук. Описот на пронајдениот дел од телото на мажот донекаде се совпаѓа со неговото, како и фактот дека е пронајдено само телото, а во обвинението против овој клан стои дека тие ги мачеле своите жртви и потоа ги сечеле на парчиња кои потоа ги фрлиле во реката.

  • Станува збор за нозете и дел од ‘рбетот, а недостасуваат главата, торзото и целиот горен дел од телото – изјавил претходно изворот.

Таткото на исчезнатиот Јова Кецман, откако го пронашол телото кај Костолац, накратко за медиумите изјавил дека само сакал да стави крај на агонијата и да го најде својот син.

  • Сакам да заврши оваа агонија, мојот син го нема речиси две години. Не знам чие тело е пронајдено во Дунав кај Костолац, но би сакал да го најдам мојот Јова жив или мртов, а ако е мртов да го погребам како што треба и да умрам во мир – изјави Миле Кецман, таткото на исчезнатиот фитнес инструктор и сопственик на теретана во Белград, Јова Кецман, на кој му се губи секаква трага на 24 септември 2020 година.

Зачленете се и ќе добивате екслузивни вести од нашиот портал!